Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
Oldalak
▼
Adománybolt
▼
2018. július 4., szerda
Baklava
24 db réteslap
500 g dió(pisztácia)
250 g vaj
Szirup:
100 g méz
1 citrom leve
150 g cukor
fahéj
víz
A vajat megolvasztjuk. a tepsi aljába terítünk 8 réteslapot amit egyenként megvajazunk. Erre szórjuk a darál diót( én egy kicsit darabosabbra hagytam). 2 réteslap következik amit szintén laponként vajazunk. Újra dió, 2 réteslap, még kétszer, összesen 4 réteg lesz. a tetejére 8 lapot teszünk. a tettjét is megvajazzuk és . Felvágjuk rombusz alakúra. Kicsit meglocsoljuk vízzel. Előmelegített 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Közben elkészítjük a szirupot, a hozzávalókat 5-7 percig főzzük, Ahogy a pirosra sült baklavát kivesszük a sütőből rögtön le is öntjük a sziruppal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése