Kovász készítés:
https://kovaszlabor.blog.hu/2018/07/19/igy_neveld_a_kovaszodatKaptam aktív kovászt abból készültek az alábbi finomságok.
Kifli
60 dkg liszt
20 dkg kovász
1,5 dkg só
2 ek Dia Wellnes negyedannyi Cukorhelyettesítő
2 dkg olvasztott vaj
4,5 dl langyos tej
Szezámmag/nagy szemű só/reszelt sajt
1. A kovászt felszaporítottam, 1 nappal a készítés előtt.
2. A langyos tejben alaposan elkeverem a kovászt, a tojást, a cukorhelyettesÍtőt, Hozzá kevertem a lisztet és dagasztottam, majd apránként hozzá adtam az olvasztott vajat. 3. Lisztezett tálban duplájára kelesztettem, 3x hajtogattam fél óránként.
4. Ha megkelt a tészta, 3 részre szedjük és minden egyes gombócból kb. 15x40 cm nagyságú téglalapot nyújtunk, amit cikk-cakkosan háromszögekre vágunk. 7-8 darab háromszög jön ki egy gombócból. A háromszögeket szélesebbik végénél feltekerjük, vízzel lekenjük és a tetejére sót, szezámmagot vagy reszelt sajtot szórunk.
5.A sütőt 200 fokra előmelegítjük
6. 15-20 perc alatt sülnek meg a kiflik.
Néhánynak a közepébe tettem egy kis reszelt sajtot, vagy vajat,
Kakaós csiga
20 dkg kovász, 3 ek Dia Wellnes negyedannyi Cukorhelyettesítő , 10 dkg vaj, 2 tojás, pici só, 50 dkg finom liszt,
2 dl tejszín+ 1 dl víz
Töltelék: 15 dkg kakaó, 10 dkg Dia Wellnes negyedannyi Cukorhelyettesítő, 10 dkg vaj
tetejére 1 tojás, 0,5 dl tejszín
A kovászt felszaporítottam, 1 nappal a készítés előtt.
A langyos tejben alaposan elkeverem a kovászt, a tojást, a cukorhelyettesÍtőt, Hozzá kevertem a lisztet és dagasztottam, majd apránként hozzá adtam az olvasztott vajat.
Lisztezett tálban duplájára kelesztettem 3x fél óránként hajtogattam.
Közben elkészítjük a tölteléket. a vajat felolvasztjuk és belekeverjük a cukrokat és a kakaóport. A tésztát kinyújtjuk és megkenjük a kakaós krémmel, feltekerjük és felvágjuk. A kész csigákat is 1 órát kelesztjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc sütjük majd 1 tojás és 3 dl tejszín keverékével átitatjuk a csigákat és visszatesszük még 5 percre sülni.
20 dkg kovász
1,5 dkg só
2 ek Dia Wellnes negyedannyi Cukorhelyettesítő
2 dkg olvasztott vaj
4,5 dl langyos tej
Szezámmag/nagy szemű só/reszelt sajt
1. A kovászt felszaporítottam, 1 nappal a készítés előtt.
2. A langyos tejben alaposan elkeverem a kovászt, a tojást, a cukorhelyettesÍtőt, Hozzá kevertem a lisztet és dagasztottam, majd apránként hozzá adtam az olvasztott vajat. 3. Lisztezett tálban duplájára kelesztettem, 3x hajtogattam fél óránként.
4. Ha megkelt a tészta, 3 részre szedjük és minden egyes gombócból kb. 15x40 cm nagyságú téglalapot nyújtunk, amit cikk-cakkosan háromszögekre vágunk. 7-8 darab háromszög jön ki egy gombócból. A háromszögeket szélesebbik végénél feltekerjük, vízzel lekenjük és a tetejére sót, szezámmagot vagy reszelt sajtot szórunk.
5.A sütőt 200 fokra előmelegítjük
6. 15-20 perc alatt sülnek meg a kiflik.
Néhánynak a közepébe tettem egy kis reszelt sajtot, vagy vajat,
Kakaós csiga
20 dkg kovász, 3 ek Dia Wellnes negyedannyi Cukorhelyettesítő , 10 dkg vaj, 2 tojás, pici só, 50 dkg finom liszt,
2 dl tejszín+ 1 dl víz
Töltelék: 15 dkg kakaó, 10 dkg Dia Wellnes negyedannyi Cukorhelyettesítő, 10 dkg vaj
tetejére 1 tojás, 0,5 dl tejszín
A kovászt felszaporítottam, 1 nappal a készítés előtt.
A langyos tejben alaposan elkeverem a kovászt, a tojást, a cukorhelyettesÍtőt, Hozzá kevertem a lisztet és dagasztottam, majd apránként hozzá adtam az olvasztott vajat.
Lisztezett tálban duplájára kelesztettem 3x fél óránként hajtogattam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése