1 nagy fej fehér hagyma
4 gerezd fokhagyma
40 dkg brokkoli
1 dl víz (tésztafőzővíz)
50 g fenyőmag (pirított)
2 ek élesztőpehely
1 csokor petrezselyem
1 csokor bazsalikom
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
40 dkg spagetti tészta (durum spagetti)
1 fél citromból nyert citromlé
Elkészítés
A durum spagettitésztát sós vízben al dentére főzzük. A főzővízből félreteszünk egy decit, majd leszűrjük a tésztát.
Az olívaolaj harmadán üvegesre pároljuk az aprított hagymát és fokhagymát.Hozzáadjuk a brokkolit, és 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Picit oda is piríthatjuk, az ízeknek jót fog tenni.A párolt zöldségek harmadát késes aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a tésztafőzővizet, a pirított fenyőmagot, a sörélesztőpelyhet, az aprított petrezselymet és bazsalikomot. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk (csak ezt sózzuk, mást eddig nem), hozzáöntjük az olívaolaj maradékát, és az egészet krémesre turmixoljuk.A zöldségszószt visszaöntjük a párolt zöldségekre, és hozzáadjuk a megfőtt tésztát is. Alaposan összekeverjük, pár percet összemelegítjük, majd tálaljuk.Tálaláskor megszórjuk tetszés szerint plusz fenyőmaggal, sörélesztőpehellyel, petrezselyemmel, bazsalikommal és borssal. Egy-egy facsarásnyi citromlé is mehet rá, nagyon jól kihozza az ízeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése