Karfiol alapú pizza
1 karfiol
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma
2 ek pesztó (opcionális)
20 g trappista vagy 15 g parmezán sajt vagy 20 g növényi sajt
só, bors
50 g csirkemellsonka vagy pulykamellsonka
Szósz:
250 g paradicsompüré,
só,
bors,
kakukfű,
oregáno,
bazsalikom,
pici barna cukor
• 2 gerezd fokhagyma
Recept:
A tisztított és teljesen megszárított zöldségeket - karfiolt rózsáira szedve, fokhagyma, darabolt
hagyma - aprítógépben addig daráljuk, míg morzsás állaga nem lesz. Közepes keverőtálban
összedolgozzuk a zöldségmorzsát a tojásokkal, közben sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Kanállal ráadagoljuk a
masszát . Ellapítjuk a kanál domború felével, kb. 1 cm magasságúra.
Kb. 8-10 perc után barnulni kezd, ekkor megforgatjuk, és további 5 percig
sütjük. Ezután kivesszük a tepsit a sütőből, rátesszük a kívánt feltéteket.
Visszatesszük őket a forró sütőbe, és pár perc alatt rágrillezzük (rápirítjuk) a feltéteket
Útifű maghéj pizza
2 tojás
só
tej vagy növényi tej
3 ek útifű maghéj
Szósz és feltét mint az előző receptben.
Recept:
Mindent üsszekeverünk és 10-15 percig állni hagyjuk. Sütőpapírra kb 1 cm vékonyra kenjük.
180 fokos előmelegített sütőben addig kell sütni míg meg nem szilárdul. Utána jöhet rá a feltét és azzal addig kell sütni amíg sajt megolvad.
Lenmagos pizza
1 csésze őrölt lenmag
2 tojás
Szósz és feltét mint az előző receptben.
Recept
Őröld a lenmagot (vagy vásárolj őröltet), majd keverd össze a tojással.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezd át a tésztát és formázz belőle kör alakot. Ekkora mennyiségű hozzávalóból kb. 25 cm átmérőjű pizzát kell kapj, szóval a tészta nem lesz túl vékony.
Süsd a tésztát 175 Celsius-fokon (345 °F).
Körülbelül 8 perc után vedd ki a sütőből, tedd rá a kívánt feltétet.
Süsd tovább még 15 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése