1 egész sertéskaraj
só2 tk barna cukor
1 tk fekete bors
2 tk rózsabors
2 tk zöldbors
2 tk koriandermag
A karajról eltávolítjuk a zsros részeket. Egy edénybe sót szórunk, amit összekevertünk a barna cukorral, és beletesszük a húst, befedjük sóval úgy mindenhol ellepje(ne sajnáljuk belőle a sót). Hütőbe tesszük 1 hétre. Mindenap leöntjük róla a keletkező folyadékot és átforgatjuk, újra sózzuk.
Annyi órát áztatjuk vízben ahány napig pácoltuk a sóban. Szárazra töröljük. a füszereket mozsárban összetörjük vagy ledaráljuk.
Kifözött pelenkába tesszük a húst és bedörzsöljük a fűszerekkel. a pelenkát becsomagoljuk és megkötözzük a húst, mint egy kötözött sonkát.
2 hétre hüvős szellős helyre akasztjuk, de ha nincs más a hütőszekrény is jó lesz.
Vékonyra szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése