Oldalak

Adománybolt

2023. március 5., vasárnap

Pastrami vagy basturma száritott sonka karajból

 1 egész sertéskaraj

2 tk barna cukor

1 tk  fekete bors

2 tk rózsabors

2 tk zöldbors

2 tk koriandermag

A karajról eltávolítjuk a zsros részeket. Egy edénybe sót szórunk, amit összekevertünk  a barna cukorral, és beletesszük a húst, befedjük sóval  úgy mindenhol ellepje(ne sajnáljuk belőle a sót). Hütőbe tesszük 1 hétre. Mindenap leöntjük róla a keletkező folyadékot és átforgatjuk, újra sózzuk.

Annyi órát áztatjuk vízben ahány napig pácoltuk a sóban. Szárazra töröljük. a füszereket mozsárban összetörjük vagy ledaráljuk.

Kifözött pelenkába tesszük a húst és bedörzsöljük a fűszerekkel. a pelenkát becsomagoljuk és megkötözzük a húst, mint egy kötözött sonkát. 

2 hétre hüvős szellős helyre akasztjuk, de ha nincs más a hütőszekrény is jó lesz.

Vékonyra szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése