40 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt, 25 dkg bio növényi margarin, 10 dkg nádcukor, 1 cs. Foszfátmentes sütőpor, víz,
Töltelék: 0, 5 l rizstej, 6 dkg kukorica keményitő, 15 dkg darált dió, 15 dkg nádcukor, 10 dkg bio növényi margarin
Díszítés: dió és karobkrém
A tésztát rugalmasra gyúrjuk és lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra, nyújtjuk. És alaposan kikent kis kosárkákba tesszük, Előmelegített sütőben 15 20 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A rizstejet a keményítővel sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a habosra felvert margarin és cukor keverékét majd a darált diót. Habzsákba töltjük, és a kosárkákba nyomjuk. Tetejét dióval diszitjűk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése