60 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt, 30 dkg bio növényi margarin, 10 dkg nádcukor, 2 dkg élesztő, növényi tej, 1 mk szódabikarbóna, só
Töltelék: 40 dkg darált dió, 40 dkg baracklekvár, 30 dkg nádcukor, fahéj citromlé
Karob máz: 15 dkg növényi margarin, 10 dkg nádcukor, 5 dkg karobpor majd 3 részre osztjuk és kinyújtjuk.
Az élesztőt 1- 2 dl növényi tejben 1 ek cukorral felfuttatjuk, majd elkeverjük a tésztához valókkal, Jól összegyúrjuk puhának, és könnyűnek kell lennie. Kb. fél órát, pihentetjük. Az első lapot tepsibe tesszük és rátesszük a töltelék felét, utána második lap, majd újra töltelék és lap. Megszurkáljuk 1 órát hűtőben, pihentetjük, majd 180 fokon 1 órát sütjük. Miután kihűlt karob mázzal bevonjuk a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése