2009. február 17., kedd

ZSERBÓ Reform

60 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt, 30 dkg bio növényi margarin, 10 dkg nádcukor, 2 dkg élesztő, növényi tej, 1 mk szódabikarbóna, só
Töltelék: 40 dkg darált dió, 40 dkg baracklekvár, 30 dkg nádcukor, fahéj citromlé
Karob máz: 15 dkg növényi margarin, 10 dkg nádcukor, 5 dkg karobpor majd 3 részre osztjuk és kinyújtjuk.
Az élesztőt 1- 2 dl növényi tejben 1 ek cukorral felfuttatjuk, majd elkeverjük a tésztához valókkal, Jól összegyúrjuk puhának, és könnyűnek kell lennie. Kb. fél órát, pihentetjük. Az első lapot tepsibe tesszük és rátesszük a töltelék felét, utána második lap, majd újra töltelék és lap. Megszurkáljuk 1 órát hűtőben, pihentetjük, majd 180 fokon 1 órát sütjük. Miután kihűlt karob mázzal bevonjuk a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti