2009. február 17., kedd

DIÓS KOSÁRKA

40 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt, 25 dkg bio növényi margarin, 10 dkg nádcukor, 1 cs. Foszfátmentes sütőpor, víz,
Töltelék: 0, 5 l rizstej, 6 dkg kukorica keményitő, 15 dkg darált dió, 15 dkg nádcukor, 10 dkg bio növényi margarin
Díszítés: dió és karobkrém
A tésztát rugalmasra gyúrjuk és lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra, nyújtjuk. És alaposan kikent kis kosárkákba tesszük, Előmelegített sütőben 15 20 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A rizstejet a keményítővel sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a habosra felvert margarin és cukor keverékét majd a darált diót. Habzsákba töltjük, és a kosárkákba nyomjuk. Tetejét dióval diszitjűk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti