Hozzávalók: 12 dkg csokis keksz, 12 dkg liszt, 12 dkg cukor, 12 dkg vaj, 1 tojás,
Krém: 1.5 dl tejszín, 20 dkg keserű csoki, 40 dkg krémsajt, 2 tojás, 5 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 10 dkg fehér csoki.
A sütőt előmelegítjük. A kekszet egy zacskóban finoman morzsásra törjük. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, és a vajat, kissé összegyúrjuk. Beledolgozzuk a tojást is, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
Gőz fölött a tejszínben felolvasztjuk a csokit. A krémsajtot kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral tojásokkal. Összekeverjük a tejszínes csokival, és a tésztára öntjük. A tetejét meghintjük fehér csoki darabkákkal. Tűpróbáig sütjük.
Kipróbáltam kakaós piskótával így is nagyon jó lett, hamar elfogyott.
Piskóta recept
4 tojás, 4 ek cukor, 4 ek liszt, vaníliás cukor, kakaópor, víz.
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd teszünk bele 4 ek vizet, és belekeverjük a lisztet. a fehérjét habnak felverjük óvatosan a tésztába keverjük. végül beleszórjuk a a kakaóport. Előmelegített sütőben sütjük. Ehhez a sütihez nem sütöttem teljesen meg a piskótát hiszen még vissza kell rakni a sütőbe a tésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése