2009. március 15., vasárnap

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Hozzávalók: 12 dkg csokis keksz, 12 dkg liszt, 12 dkg cukor, 12 dkg vaj, 1 tojás,
Krém: 1.5 dl tejszín, 20 dkg keserű csoki, 40 dkg krémsajt, 2 tojás, 5 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 10 dkg fehér csoki.
A sütőt előmelegítjük. A kekszet egy zacskóban finoman morzsásra törjük. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, és a vajat, kissé összegyúrjuk. Beledolgozzuk a tojást is, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
Gőz fölött a tejszínben felolvasztjuk a csokit. A krémsajtot kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral tojásokkal. Összekeverjük a tejszínes csokival, és a tésztára öntjük. A tetejét meghintjük fehér csoki darabkákkal. Tűpróbáig sütjük.
Kipróbáltam kakaós piskótával így is nagyon jó lett, hamar elfogyott.
Piskóta recept
4 tojás, 4 ek cukor, 4 ek liszt, vaníliás cukor, kakaópor, víz.
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd teszünk bele 4 ek vizet, és belekeverjük a lisztet. a fehérjét habnak felverjük óvatosan a tésztába keverjük. végül beleszórjuk a a kakaóport. Előmelegített sütőben sütjük. Ehhez a sütihez nem sütöttem teljesen meg a piskótát hiszen még vissza kell rakni a sütőbe a tésztát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti