1. Gruja, kolompér, pityóka. A felsorolt szavak közül melyik jelent tájszóval krumplit?
2. A középkorban főleg kik készítették a kolbászt?
3. Melyik konyha jellegzetessége az aioli mártás?
4. Hogy terjedt el Macaroni á la Rossinni receptje?
5. Mitől kapja a fokhagyma az intenzív és jellegzetes szagát?
6. Kiket hívtak étekfogónak egykoron?
7. Ki volt XIV Lajos titkára, akiről egy mártást neveztek el?
8. Ki készített először konzervet?
9. 1696-ban a gyula fehérvári országgyűlés szigorúan megtiltotta a „gurulyka” vagy más néven „döhötke” főzését. Az meg micsoda?
10. Melyik régi híres színésznőnek volt a kedvence az erdélyi toros káposzta, hogy még a naplójában is említést tesz róla?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése