Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
Oldalak
▼
Adománybolt
▼
2009. május 29., péntek
Gnocchi spenótos besamel mártással
Gnocchi
1 kg főtt burgonya átnyomva krumplinyomon, 2 egész tojás, só, őrölt szerecsendió, és annyi liszt, hogy egy jó burgonyás tésztát kapjunk. Jól össze gyúrjuk és rudakat sodrunk belőle és akkora darabokat vágunk belőle, mint egy nokedli. Forrásban lévő vízben kifőzzük akkor jó ha feljön a víz tetejére. Oliva olajban megforgatjuk.
Spenótos besamel
Egy kisebb darab margarint felolvasztunk, majd rászórunk annyi lisztet hogy még keverhető maradjon. Ezek után felöntjük tejjel és kavargatva besűrítjük. Habverővel szoktam akkor nem csomósodik be. Sóval, őrölt szerecsendióval fehér borssal fűszerezzük.
A friss spenótot megmossuk és néhány gerezd fokhagymával együtt megpároljuk.
A besamelbe keverjük és botmixerrel pürésítjük. a tetjére még reszelt sajtot is tehetünk.
1 kg főtt burgonya átnyomva krumplinyomon, 2 egész tojás, só, őrölt szerecsendió, és annyi liszt, hogy egy jó burgonyás tésztát kapjunk. Jól össze gyúrjuk és rudakat sodrunk belőle és akkora darabokat vágunk belőle, mint egy nokedli. Forrásban lévő vízben kifőzzük akkor jó ha feljön a víz tetejére. Oliva olajban megforgatjuk.
Spenótos besamel
Egy kisebb darab margarint felolvasztunk, majd rászórunk annyi lisztet hogy még keverhető maradjon. Ezek után felöntjük tejjel és kavargatva besűrítjük. Habverővel szoktam akkor nem csomósodik be. Sóval, őrölt szerecsendióval fehér borssal fűszerezzük.
A friss spenótot megmossuk és néhány gerezd fokhagymával együtt megpároljuk.
A besamelbe keverjük és botmixerrel pürésítjük. a tetjére még reszelt sajtot is tehetünk.
2009. május 23., szombat
Daragaluska másképp
2 tojás fehérjét habnak felverni, a sárgáját is egy kicsit felverni, sózni összekeverni és bele a búzadarát. Kb 15 percig állni hagyni majd forró de nem lobogó levesbe kanállal galuskákat szaggatni. Kicsit más, mint a megszokott, de finom
2009. május 1., péntek
Meszesedés
Ha az agyi erek vagy szívkoszorú erek beszűkültek vagy elmeszesedtek akkor nagyon jó ha naponta iszunk egy kupicányit a Citromos-fokhagymás koktélból. 3 hét alkalmazás után érezhető a az egész test megfiatalodása. Meszesedések és ezek mellékhatásai pl. látásnál, hallásnál csökkenek és lassan elmúlnak. A háromheti kúra után 8 nap szünetet tartsunk. A fokhagyma kellemetlen szagát nem érezni, a két összetevő hatása teljes mértékben érvényesül. A meszesedés miatt szenvedő emberek ismét tudnak aludni. A mész feloldódik.
Citromos-fokhagymás koktél
5 szép nagy citromot, ha lehet ne legyen permetezett, apró darabokra vágunk a héjával együtt. 30 gerezd fokhagymát megtisztítunk és ezt is apró darabokra vágjuk. Felöntjük 1l vízzel és összeturmoxoljuk. Egy lábasban az első rottyanásig főzzük. ha kihűlt leszűrjük üvegbe töltjük. Napi kupica likőr akár a főétkezés előtt vagy a végén fogyasztható.
Illóolajos gargarizálás
A torokfájás további természetes ellenszerei közé szerencsére tartoznak kellemesebb gyógymódok is, ilyen például az illóolajos gargalizálás. Egy kispohár vízbe 3 csepp eukaliptusz olajat, 2 csepp szantálolajat és 1 csepp teacserjeolajat teszünk. Ezzel kész is az öblögető oldat, amit ajánlatos naponta 3-szor használnunk. Persze szigorúan csak gargalizálásra.
Torma, hagyma, méz: a nyerő hármas
1 evőkanál friss reszelt torma 1 evőkanál hagyma 5 teáskanál méz 5 evőkanál víz
A tormát elkeverjük a mézzel, az apróra vágott hagymával, majd hozzáadjuk a vizet. Gyorsan felforraljuk, majd hűlni hagyjuk. Naponta ötször együnk belőle egy teáskanálnyit - ajánlják nagyanyáink. Nem sokkal rosszabb, mint a gyógyszertári köptető.
Finnyás férfiaknak kitaláltak a hagymás-mézes-tormánál tűrhetőbb párosítást: állítólag a meleg, mézes sör hasonlóan jó eredménnyel alkalmazható. Este melegítsünk fel fél liter sört, keverjünk el benne 4 evőkanál mézet, majd kortyolgatva fogyasszuk
A tormát elkeverjük a mézzel, az apróra vágott hagymával, majd hozzáadjuk a vizet. Gyorsan felforraljuk, majd hűlni hagyjuk. Naponta ötször együnk belőle egy teáskanálnyit - ajánlják nagyanyáink. Nem sokkal rosszabb, mint a gyógyszertári köptető.
Finnyás férfiaknak kitaláltak a hagymás-mézes-tormánál tűrhetőbb párosítást: állítólag a meleg, mézes sör hasonlóan jó eredménnyel alkalmazható. Este melegítsünk fel fél liter sört, keverjünk el benne 4 evőkanál mézet, majd kortyolgatva fogyasszuk
Kamilla virág, oregánó kakukkfű
A gargalizálást érdemes kiegészítenünk gyógynövényes gőzöléssel, az inhalálás ugyanis csökkenti az irritációt és a gyulladást. Használjunk kamilla, oregánó, kakukkfű keverékét, ebből vegyünk 2 evőkanálnyit, majd forrázzuk le egy liternyi forrásban lévő vízzel. Gőzöljünk fölötte 10 percig, rögtön érezhető lesz az eredmény.
Hagymás tej kakukkfűvel és szegfűszeggel
Hozzávalók: 3 nagy fej hagyma 1 db szegfűszeg 1 teáskanál barna cukor 1 db kakukkfűág víz fél csésze tej
A hagymát héjastul apróra vágjuk, majd szegfűszeggel, cukorral, kakukkfűvel, kevés vízzel egy fazékban alaposan elkeverjük. Az egészet kb. 2 órán át lassú tűzön főzzük, közben időnként kevés vizet öntünk hozzá. A masszát egy szűrőn átnyomjuk, a tejet pedig felforrósítjuk. A hagymalevet a tejjel azonos arányban kell összekeverni, majd jöhet a kúra. Ha a csodafőzetből naponta háromszor fogyasztunk, állítólag megszűnnek a panaszaink. Sőt, minden egyéb problémánk is megszűnhetnek.
A hagymát héjastul apróra vágjuk, majd szegfűszeggel, cukorral, kakukkfűvel, kevés vízzel egy fazékban alaposan elkeverjük. Az egészet kb. 2 órán át lassú tűzön főzzük, közben időnként kevés vizet öntünk hozzá. A masszát egy szűrőn átnyomjuk, a tejet pedig felforrósítjuk. A hagymalevet a tejjel azonos arányban kell összekeverni, majd jöhet a kúra. Ha a csodafőzetből naponta háromszor fogyasztunk, állítólag megszűnnek a panaszaink. Sőt, minden egyéb problémánk is megszűnhetnek.
Fokhagyma tinktúra
2 dl tiszta alkoholba szeleteljünk annyi fokhagymát, amennyit ellep az alkohol. Azután hígítsunk az alkoholnak megfelelő mennyiségű desztillált vízzel. Néhány hét állás után leszűrjük és orvosságos üvegekbe töltve, használhatjuk. Csak fokozatosan növeljük az adagot, először csak 5-5 cseppet fogyasszunk.
Chili con carne
Hozzávalók: 1 kg darált hús, 3-4 db vörös bab konzerv, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 dl étolaj, 2 doboz kukorica konzerv vagy mirelit kukorica, 0,5 dl paradicsomlé,
Fűszerek: só, pirospaprika, őrölt bors, és chili paprika, fokhagyma, ketchup.
Elkészítés: A darált húsból és a vöröshagymából, fokhagymából pörköltet készítünk, a babot lecsepegtetjük és belekeverjük, hozzáadjuk a fűszereket. Paradicsomlével és vízzel felengedjük, sűrűre főzzük.
Fűszerek: só, pirospaprika, őrölt bors, és chili paprika, fokhagyma, ketchup.
Elkészítés: A darált húsból és a vöröshagymából, fokhagymából pörköltet készítünk, a babot lecsepegtetjük és belekeverjük, hozzáadjuk a fűszereket. Paradicsomlével és vízzel felengedjük, sűrűre főzzük.
Túrós süti
Hozzávalók: 12 dkg lágy vaj, 20 dkg túró, 25 dkg cukor, 4 tojás, 25 dkg liszt, 10 dkg cukrozott gyümölcs.
Keverjük habosra a vajat, adjuk hozzá a túrót, majd a cukrot, 2 egész tojást, a liszt felét, megint 2 tojást és a maradék lisztet. Ha kevercsünk már egészen krémszerű, öntsük bele az apróra vágott cukrozott gyümölcsöt is. Vajazzunk ki egy hosszúkás alakú sütőformát, öntsük bele a masszát és süssük 45 percig közepes sütőben. Borítsuk tálra a megsült tortát, a tetejét díszítsük egy kevés cukrozott gyümölccsel!
Keverjük habosra a vajat, adjuk hozzá a túrót, majd a cukrot, 2 egész tojást, a liszt felét, megint 2 tojást és a maradék lisztet. Ha kevercsünk már egészen krémszerű, öntsük bele az apróra vágott cukrozott gyümölcsöt is. Vajazzunk ki egy hosszúkás alakú sütőformát, öntsük bele a masszát és süssük 45 percig közepes sütőben. Borítsuk tálra a megsült tortát, a tetejét díszítsük egy kevés cukrozott gyümölccsel!