Oldalak

Adománybolt

2010. február 25., csütörtök

Vegetáriánus „libazsír" (koleszterinmentes)

Hozzávalók: 0,5 kg pálmazsír, 0,1 kg olaj (olíva, vagy napraforgó), 1 gerezd fokhagyma, l db sárga paprika (egész), kb. 2 cm friss gyömbér (ha nincs, 1 tk. gyömbérpor + 1 ek. citromlé), 1 ek. Vega mix, vagy más hasonló ételízesítő, 1 tk lestyán, 1 mk őrölt bors, 3 db kardamom mag (nagy), 2 db babérlevél, 1 tk. „Erős Pista", vagy nem túl erős paprika.
Elkészítése: A 0,5 kg zsírból néhány evőkanállal kivesszünk és felforrósítjuk. Beletesszük az előzőleg apróra vágott gyömbért és a zúzott fokhagymát. Megdinszteljük lassú tűzön, majd beletesszük a csíkokra vágott húsos sárga paprikát és valamennyi fűszert. Kb. 10 percig fedő alatt pároljuk, majd hozzátesszük az összes zsírt és az olajat. Felforraljuk, majd kb. 20 - 25 percig lassú tűzön sütjük. Amikor már félig kihűlt, de még folyik, leszűrjük. Dermedés közben érdemes néhányszor felkeverni, hogy a sok fűszer ne csak az aljára ülepedjen le! Hűtőben tároljuk, de felhasználás előtt nem árt legalább fél órával korábban kivenni, hogy jól kenhető legyen!

1 megjegyzés:

  1. Lehet, nem voltam elég figyelmes, és valahol már le van írva, de én nem olvastam:hol lehet pálmazsírt beszerezbni?

    VálaszTörlés