Hozzávalók: 0,5 kg pálmazsír, 0,1 kg olaj (olíva, vagy napraforgó), 1 gerezd fokhagyma, l db sárga paprika (egész), kb. 2 cm friss gyömbér (ha nincs, 1 tk. gyömbérpor + 1 ek. citromlé), 1 ek. Vega mix, vagy más hasonló ételízesítő, 1 tk lestyán, 1 mk őrölt bors, 3 db kardamom mag (nagy), 2 db babérlevél, 1 tk. „Erős Pista", vagy nem túl erős paprika.
Elkészítése: A 0,5 kg zsírból néhány evőkanállal kivesszünk és felforrósítjuk. Beletesszük az előzőleg apróra vágott gyömbért és a zúzott fokhagymát. Megdinszteljük lassú tűzön, majd beletesszük a csíkokra vágott húsos sárga paprikát és valamennyi fűszert. Kb. 10 percig fedő alatt pároljuk, majd hozzátesszük az összes zsírt és az olajat. Felforraljuk, majd kb. 20 - 25 percig lassú tűzön sütjük. Amikor már félig kihűlt, de még folyik, leszűrjük. Dermedés közben érdemes néhányszor felkeverni, hogy a sok fűszer ne csak az aljára ülepedjen le! Hűtőben tároljuk, de felhasználás előtt nem árt legalább fél órával korábban kivenni, hogy jól kenhető legyen!
Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Lehet, nem voltam elég figyelmes, és valahol már le van írva, de én nem olvastam:hol lehet pálmazsírt beszerezbni?
VálaszTörlés