2010. február 25., csütörtök

Zöldfűszeres krém házilag:

Hozzávalók: 2 nagy pohár tejföl, 1 nagy pohár joghurt, 1 nagy pohár kefir, a végén ízesítéshez kevés só, őrölt bors, kapor, snidling.
Elkészítés: a hozzávalókat a fűszerek kivételével összekeverjük kissé. Beleöntjük egy (vászonanyagból varrt kúp alakú zacskóba mérete: 45 cm magas és 22 cm széles a felső széle) vagy egy tiszta konyharuhát áldozunk fel erre a célra. Felkötjük olyan helyre, ahol nem zavar bennünket. Egy tálat teszünk alá és így hagyjuk lecsöpögni kb. 8 órán keresztül. Akkor kiszedjük a vászonzacskóból a krémet és összekeverjük a fűszerekkel. Egy jól zárható edénybe tesszük, Bármilyen ízesítéssel csodás krémet kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti