A kókusz olajat már használom egy ideje, de csak főzéshez, pörköltek alá, ahol nem lehet annyira érezni az ízét. Nemrégen találkoztam egy hölggyel aki nagyon jó tanácsot adott nekem amikor azt mondta hogy használjam úgy a kókuszolajat a sütéshez mintha zsír lenne vagyis :
70% kókuszolaj és 30 % víz vagy tej ( kókusztej vagy bármi más)
Kipróbáltam és működik, ez az első recept amit megcsináltam, nagyon finom lett. Gyerekeim nem érezték hogy másképp készült volna. Felfalták az egészet pillanatok alatt.
Azóta több süteményt is csináltam így és mind nagyon finom lett. Pl. Inteligens krémest, túrós és lekváros kalácsot, muffint.
A kókuszolaj
A kókusz húsából préselt nyersolajat tisztítják, szűrik, szagtalanítják . Az
így készült kókuszolaj, tiszta, illatmentes. Nagyon jól használható sütéshez,
főzéshez és a magyar konyha íz-világát sem befolyásolja. A Magyar
Cukorbetegek Szövetségének állítása szerint cukorbetegek is fogyaszthatják,
mivel inzulin jelenléte nélkül is képes táplálni a sejteket, így a perifériákat is
ellátja energiával. Ez rendkívül fontos a cukorbetegség okozta végtagelvesztés
elkerülése miatt. A kókuszolaj nem terheli a májat és nem kapcsolódik a
szervezetben már meglévő zsírsejtekhez, tehát nem hizlal.
Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
Oldalak
▼
Adománybolt
▼
2010. november 30., kedd
Kókuszos muffin
Hozzávalók: 3 tojás, 28 dkg liszt, 14 dkg cukor, kókuszreszelék, csoki darabkák,
1 cs sütőpor, 10 dkg kókuszolaj + 3 cl tej ( 13 dkg Rama helyett), 2 dl tej ( mind a kettő leehet kókusztej is ) 1 púpozott evőkanál kakaó pici rum és reszelt narancshéj és meggy / lecsepegtetve.
Külön keverem össze a szilárd és a folyékony alkotórészeket, azután keverem össze az egészet. Nem kell robotgép, csak egyszerűen kanállal. Ezután beleteszem a kókusz, a csokit, a kakaót, a reszelt narancshéjat, és a rumot és jól összekeverem. A muffin sütőbe belerakom a mingon papírokat, így nem kell kivajazni és lisztezni a tepsit. Ezekbe a papírokba kanalazom bele a tésztát, és a meggyet már csak ekkor teszem bele. Sütés 180 C fokon 20 perc.
1 cs sütőpor, 10 dkg kókuszolaj + 3 cl tej ( 13 dkg Rama helyett), 2 dl tej ( mind a kettő leehet kókusztej is ) 1 púpozott evőkanál kakaó pici rum és reszelt narancshéj és meggy / lecsepegtetve.
Külön keverem össze a szilárd és a folyékony alkotórészeket, azután keverem össze az egészet. Nem kell robotgép, csak egyszerűen kanállal. Ezután beleteszem a kókusz, a csokit, a kakaót, a reszelt narancshéjat, és a rumot és jól összekeverem. A muffin sütőbe belerakom a mingon papírokat, így nem kell kivajazni és lisztezni a tepsit. Ezekbe a papírokba kanalazom bele a tésztát, és a meggyet már csak ekkor teszem bele. Sütés 180 C fokon 20 perc.
2010. november 24., szerda
Medvehagyma krémleves
Hozzávalók: 3-4 krumpli, kevés tejszín, só, vegeta, medvehagyma ízlés szerint.
a krumplit kevés vízben a vegetával puhára főzzük. Belekeverjük a medvehagymát (én az olajos sós változatot tettem bele. de lehet fagyasztottat is) botmixerrel krémesre keverjük és belekeverünk egy kevés tejszínt. Kicsit összeforraljuk, sűríteni nem kell, mert a krumplitól jó sűrű lesz. Pirított kenyérkockával vagy levesgyönggyel tálaljuk.
a krumplit kevés vízben a vegetával puhára főzzük. Belekeverjük a medvehagymát (én az olajos sós változatot tettem bele. de lehet fagyasztottat is) botmixerrel krémesre keverjük és belekeverünk egy kevés tejszínt. Kicsit összeforraljuk, sűríteni nem kell, mert a krumplitól jó sűrű lesz. Pirított kenyérkockával vagy levesgyönggyel tálaljuk.
Kókusztejes rizs
A rizs vízben puhára főzzük. Ízlés szerint keverünk bele cukrot, vagy más édesítő szert. Belekeverjük a kókuszkrémet annyit hogy kellemesen tejes kókuszos ízt kapjunk. Ugyanúgy fogyasztjuk mint a tejberizst. Gyerekek nagyon szeretik és nagyon egészséges.
2010. november 14., vasárnap
Ezt a receptet akkor találtam ki amikor gyorsan szerettem volna valami desszertet készíteni, de nem volt itthon elég tejszínhab, de volt mascarpone.
Nálunk Danin kívül mindenki nagyon szereti a gesztenyepürét.
Nem árultam el miből készült ez a desszert és kíváncsi voltam mit szólnak hozzá a többiek. Mindenkinek nagyon ízlett, és kevesebbet lehet enni belőle, mert laktatóbb mint a csak tejszínhabos változat.
Nálunk Danin kívül mindenki nagyon szereti a gesztenyepürét.
Nem árultam el miből készült ez a desszert és kíváncsi voltam mit szólnak hozzá a többiek. Mindenkinek nagyon ízlett, és kevesebbet lehet enni belőle, mert laktatóbb mint a csak tejszínhabos változat.
Gesztenye mascarponéval
Hozzávalók:
2 cs mirelit gesztenye massza, 1 doboz mascarpone krém, tejszínhab, cukor
Díszítésnek: meggy, csoki reszelék tortadara
A gesztenyét felengedés után krumplinyomon átnyomjuk. A mascarponét ízlés szerint cukorral kikeverjük. Egy magas pohárba beletesszünk a cukros mascarponéból, majd erre jön a gesztenye, és addig folytatjuk amíg a pohár tele lesz. A tejszínt felverjük egy kevés cukorral és a tetejére tesszük majd tetszés szerint díszítjük.
2 cs mirelit gesztenye massza, 1 doboz mascarpone krém, tejszínhab, cukor
Díszítésnek: meggy, csoki reszelék tortadara
A gesztenyét felengedés után krumplinyomon átnyomjuk. A mascarponét ízlés szerint cukorral kikeverjük. Egy magas pohárba beletesszünk a cukros mascarponéból, majd erre jön a gesztenye, és addig folytatjuk amíg a pohár tele lesz. A tejszínt felverjük egy kevés cukorral és a tetejére tesszük majd tetszés szerint díszítjük.