Oldalak

Adománybolt

2011. január 20., csütörtök

Zabpelyhes keksz

15 dkg puha zsiradék (12 dkg kókuszolaj felolvasztva). 6 dkg barna cukor, vagy gyümölcscukor, 6 dkg cukornak megfelelő méz (kb. 3 ek méz), 1 tojás, 15 dkg zabpehely, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1 kk fahéj, fél kk szódabikarbóna, 10 dkg csoki apróra vágva.
A vajat a cukorral és a mézzel kiverjük, hozzáadjuk a zabpelyhet, a lisztet, a fahéjat, szódabikarbónát és végén az apró csokidarabokat. Jól összekeverjük. Kanállal kis halmokat teszünk a tepsibe, és előmelegített sütőben 175 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése