Oldalak

Adománybolt

2012. február 12., vasárnap

Hot dog kifli

  • 1 kis pohár joghurt (140 g) nem volt itthon ezért tejjel és tejföllel helyettesítettem
  • kb. 2 dl tej
  • 1 tojás
  • 0,5 dl olaj
  • 1,5 tk. só
  • 2 ek. burgonyapehely (elhagyható)
  • 50 dkg liszt
  • 1 tk. cukor
  • 2,5 dkg élesztő
Kenyérsütőgépben dagasztottam a tésztát. A joghurt sűrűségétől, a tojás nagyságától függően kellhet még bele egy kevés tej, a lényeg, hogy ne túl kemény, jól formázható tésztánk legyen. Dagasztás végén kelesztőtálban kelesztettem, majd enyhén lisztezett felületre borítottam. 5 egyforma részre osztottam, mindet kinyújtottam négyzet formára. Egyik sarkától kezdve feltekertem, majd középen kettévágtam. Sütőpapírral bélelt tepsin duplájára kelesztettem őket, kb. 30-40 perc kell neki. Felvert tojással lekentem, megszórtam szezámmaggal, majd 180 fokos sütőben sültek 15 percig.
Természetesen dupla adag készült és nem sütöttem bele a virsileket azt a kész kiflikbe tettük.
Az eredeti recept Limaránál található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése