- 1 kis pohár joghurt (140 g) nem volt itthon ezért tejjel és tejföllel helyettesítettem
- kb. 2 dl tej
- 1 tojás
- 0,5 dl olaj
- 1,5 tk. só
- 2 ek. burgonyapehely (elhagyható)
- 50 dkg liszt
- 1 tk. cukor
- 2,5 dkg élesztő
Kenyérsütőgépben dagasztottam a tésztát. A joghurt sűrűségétől, a tojás nagyságától függően kellhet még bele egy kevés tej, a lényeg, hogy ne túl kemény, jól formázható tésztánk legyen. Dagasztás végén kelesztőtálban kelesztettem, majd enyhén lisztezett felületre borítottam. 5 egyforma részre osztottam, mindet kinyújtottam négyzet formára. Egyik sarkától kezdve feltekertem, majd középen kettévágtam. Sütőpapírral bélelt tepsin duplájára kelesztettem őket, kb. 30-40 perc kell neki. Felvert tojással lekentem, megszórtam szezámmaggal, majd 180 fokos sütőben sültek 15 percig.
Természetesen dupla adag készült és nem sütöttem bele a virsileket azt a kész kiflikbe tettük.
Az eredeti recept
Limaránál található.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése