Oldalak

Adománybolt

2012. december 12., szerda

Hamis mézes puszedli


3 tojás, annyi liszt amennyit felvesz,  154 dkg cukor  2 dl víz,  fél cs.szalalkáli, fahéj, szegfűszeg őrölve, fehérje habnak. Esetleg mézeskalács fűszerkeverék.
A cukrot karamellizáljuk , kevergetve vigyázva hogy ne égjen le. Ha felolvadt, beleöntjük a vizet, (ne ijedjünk meg, habzik és ki akar futni!)és addig kevergetjük amíg teljesen fel nem olvad.
A tojás sárgájákat a lisztet és a szalalkálit összegyúrjuk a karamellás vízzel.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval korongokat szaggatunk belőle.
Erős tűznél 5-8 perc alatt megsütjük
Amíg sül elkészítjük a mázat. A fehérjét pici citromlével, porcukorral gőz fölött habosra verjük. A kihűlt korongokat ebbe a mázba forgatjuk és hagyjuk megszáradni.
Változat: Lehet meggy lekvárra tölteni, úgy is nagyon finom.
Sokáig eláll dobozban, persze csak ha marad!

2 megjegyzés:

  1. A szalalkáli muszáj? Nagyon jól néznek ki!

    VálaszTörlés
  2. Ez egy nagyon régi recept, szerintem szódabikarbónával, esetleg sütőporral helyettesíthető.

    VálaszTörlés