Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
2012. december 12., szerda
Hamis mézes puszedli
3 tojás, annyi liszt amennyit felvesz, 154 dkg cukor 2 dl víz, fél cs.szalalkáli, fahéj, szegfűszeg őrölve, fehérje habnak. Esetleg mézeskalács fűszerkeverék.
A cukrot karamellizáljuk , kevergetve vigyázva hogy ne égjen le. Ha felolvadt, beleöntjük a vizet, (ne ijedjünk meg, habzik és ki akar futni!)és addig kevergetjük amíg teljesen fel nem olvad.
A tojás sárgájákat a lisztet és a szalalkálit összegyúrjuk a karamellás vízzel.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval korongokat szaggatunk belőle.
Erős tűznél 5-8 perc alatt megsütjük
Amíg sül elkészítjük a mázat. A fehérjét pici citromlével, porcukorral gőz fölött habosra verjük. A kihűlt korongokat ebbe a mázba forgatjuk és hagyjuk megszáradni.
Változat: Lehet meggy lekvárra tölteni, úgy is nagyon finom.
Sokáig eláll dobozban, persze csak ha marad!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
A szalalkáli muszáj? Nagyon jól néznek ki!
VálaszTörlésEz egy nagyon régi recept, szerintem szódabikarbónával, esetleg sütőporral helyettesíthető.
VálaszTörlés