2012. december 12., szerda

Mézes kalács és koszorú


Díszítés: cukorkák, csokik, színes golyók, zselés cukrok, színes cukorvirágok.
Mézeskalács tészta:
20 dkg méz
15 dkg margarin
Mikróban összemelegítem, míg a vaj elolvad.
20 dkg porcukor
3 egész tojás
2 tk. szódabikarbóna
1 cs. mézeskalács fűszerkeverék
75 dkg liszt
Díszítés: cukorkák, csokik, színes golyók, zselés cukrok, színes cukorvirágok.
A  felolvasztott vajas mézet t alaposan elkeverem a  cukros tojással, majd fakanállal belekeverem a lisztet és a fűszereket, szódabikarbónát is. Nem lesz kemény a tészta, így jó, csak váljon el az edény aljától.
Legalább 1 napig pihentetem letakarva szobahőmérsékleten.
160 fokos sütőben sütöm 8-10 percig.
A koszorúnak kicsit hosszabb a sütési ideje.15-20 perc.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti