140 g margarin (110 g kókuszolaj), 210 g liszt, 100 g cukor, 70 g darált dió (mogyoró, mandula), fél citrom héja, 1 csipet őrölt fahéj, pikáns gyümölcsíz.
Máz: 2 ek kristálycukor, 1 ek kakaó, 30 g vaj.
A zsiradékot a liszttel, cukorral dióval , citromhéjjal, fahéjjal összedolgozzuk. A tésztából cipót formálunk és fél órát pihentetjük. 5mm vastag
lappá nyújtjuk és korongokat formálunk belőle. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt világossárgára sütjük. Ha kihűlt kettőt-kettőt pikáns gyümölcsízzel összeragasztunk és bevonjuk a mázzal. A cukrot fél dl vízzel sűrű sziruppá főzünk és simára keverjük a kakaóval és vajjal. 2.3 percig hűlni hagyjuk majd a korongok tetejére csurgatjuk. Ha azt akarjuk hogy szép fényes legyen a máz akkor 10 percre langyos kikapcsolt sütőbe helyezzük. Ezt is érdemes 2-3 nappal a fogyasztás előtt elkészíteni, de nekem nem sikerült eldugnom ennyi időre, sőt még szinte melegen megették.
Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
Oldalak
▼
Adománybolt
▼
2011. január 20., csütörtök
Kókuszos almás
15 dkg margarin (12 dkg kókuszolaj), 12 dkg cukor, 3 tojás, 10 dkg kókuszreszelék, 16 dkg liszt, fél tasak sütőpor, 1 dl tej, 4 alma.
Tetejére: 2 ek cukor, mandula forgács.
A cukrot és kókuszolajt kikeverjük, és egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A kókuszreszeléket , a lisztet, a sütőport hozzákeverjük, beleöntjük a tejet, majd a meghámozott felkockázott almát is.
Tepsibe tesszük és a tetejét megszórjuk cukorral és mandula forgáccsal.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük. Én tepsiben sütöttem, de lehet torta formában is. Az eredeti recept szerint ha egy napot áll még finomabb...hahaha
Még melegen elfogyott az egész!
Tetejére: 2 ek cukor, mandula forgács.
A cukrot és kókuszolajt kikeverjük, és egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A kókuszreszeléket , a lisztet, a sütőport hozzákeverjük, beleöntjük a tejet, majd a meghámozott felkockázott almát is.
Tepsibe tesszük és a tetejét megszórjuk cukorral és mandula forgáccsal.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük. Én tepsiben sütöttem, de lehet torta formában is. Az eredeti recept szerint ha egy napot áll még finomabb...hahaha
Még melegen elfogyott az egész!
Zabpelyhes keksz
15 dkg puha zsiradék (12 dkg kókuszolaj felolvasztva). 6 dkg barna cukor, vagy gyümölcscukor, 6 dkg cukornak megfelelő méz (kb. 3 ek méz), 1 tojás, 15 dkg zabpehely, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1 kk fahéj, fél kk szódabikarbóna, 10 dkg csoki apróra vágva.
A vajat a cukorral és a mézzel kiverjük, hozzáadjuk a zabpelyhet, a lisztet, a fahéjat, szódabikarbónát és végén az apró csokidarabokat. Jól összekeverjük. Kanállal kis halmokat teszünk a tepsibe, és előmelegített sütőben 175 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
A vajat a cukorral és a mézzel kiverjük, hozzáadjuk a zabpelyhet, a lisztet, a fahéjat, szódabikarbónát és végén az apró csokidarabokat. Jól összekeverjük. Kanállal kis halmokat teszünk a tepsibe, és előmelegített sütőben 175 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
2011. január 8., szombat
Currys pulykamell
Hozzávalók: 1 közepes méretű pulykamell, 20 dkg zöldborsó, 5 ek mogyoró vaj (kókuszolaj és őrölt mogyoró keveréke) 1 doboz kókuszkrém, 1 kicsi darab gyömbér.
Pác: 6 ek szójaszósz, 2 ek kömény, 2 ek curry (nekem édes volt itthon) , 2 ek oliva olaj, 1 ek kurkuma, 2 gerezd fokhagyma átnyomva, 4 ek édes chiliszósz (csirkéhez való édes savanyú szósszal csináltam ami csak enyhén csípős),
A páchoz valókat összekeverjük, aki csípősen szereti tehet bele nem édes curryt vagy chilit. A pulykamellet kis kockákra vágjuk, majd belekeverjük a pácba. 1-2 órát vagy akár egész éjszaka is állhat a pácban.
A kókuszolajat a Wokban, nagy lángon, felolvasztjuk és belekeverjük az őrölt mogyorót és az apróra vágott gyömbért. kicsit pirítjuk majd jöhet bele a pácolt húsi. Ezt is egy kicsit pirítjuk majd beleszórjuk a borsót, és felengedjük kb fél liter vízzel, ekkor habverővel belekeverjük a kókuszkrémet. 20 percig főzzük ekkor mérsékelhetjük a lángot. A sűrűsége attól is függ mennyi vizet teszünk bele és mennyi ideig kell főzni, de nem baj ha egy kicsit hígabb, mert a főtt rizs beszívja és nagyon zaftos lesz az ételünk .
Pác: 6 ek szójaszósz, 2 ek kömény, 2 ek curry (nekem édes volt itthon) , 2 ek oliva olaj, 1 ek kurkuma, 2 gerezd fokhagyma átnyomva, 4 ek édes chiliszósz (csirkéhez való édes savanyú szósszal csináltam ami csak enyhén csípős),
A páchoz valókat összekeverjük, aki csípősen szereti tehet bele nem édes curryt vagy chilit. A pulykamellet kis kockákra vágjuk, majd belekeverjük a pácba. 1-2 órát vagy akár egész éjszaka is állhat a pácban.
A kókuszolajat a Wokban, nagy lángon, felolvasztjuk és belekeverjük az őrölt mogyorót és az apróra vágott gyömbért. kicsit pirítjuk majd jöhet bele a pácolt húsi. Ezt is egy kicsit pirítjuk majd beleszórjuk a borsót, és felengedjük kb fél liter vízzel, ekkor habverővel belekeverjük a kókuszkrémet. 20 percig főzzük ekkor mérsékelhetjük a lángot. A sűrűsége attól is függ mennyi vizet teszünk bele és mennyi ideig kell főzni, de nem baj ha egy kicsit hígabb, mert a főtt rizs beszívja és nagyon zaftos lesz az ételünk .