Oldalak

Adománybolt

2011. június 27., hétfő

Gesztenyés kehely olasz módra

Hozzávalók: 2 csomag Bio Maroni gesztenyepüré, 2 dl tejszín, 1 kis pohár Spar joghurt, 250 g mascarpone, 20 dkg meggy, 1 cs piros tortazselé, 10 dkg cukor vagy xilit.
A gesztenyepürét krumplinyomón átnyomjuk. ( nem kell bele cukor, ha nem gyereknek készül pici rumot tehetünk bele) a tejszínhabot felverjük egy kevés cukorral (xilittel). A mascarponéba is teszünk egy kis cukrot(xilitet) és a joghurttal lazítjuk. A meggyet kimagozzuk. a tortazselét kevés vízzel felmelegítjük és beletesszük a meggyet, picit belenyomkodjuk.
Hosszúkás pohárba rétegezzük:
1. tejszínhab
2. gesztenyepüré
3. meggy zselé
4. mascarpone
5. gesztenyepüré
6. tejszínhab
7. meggy
8 mascarpone
9. gesztenyepüré
10. tejszínhab
Díszítés 1 szép meggy szem szárastul, levelestül.
Fél órára hűtőbe tesszük, addig az ízek jól összeérnek.

További gesztenyés receptek: www.gesztenyepure.hu

Ez a recept a gesztenyés recept versenyre készült, örültem hogy kaptam Bio gesztenyét és ha xilittel készítjük akkor ha nem is diétás desszert, de legalább cukrot nem tartalmaz.

2011. június 23., csütörtök

A pudingos kalácsot és a Milka tortát Veronikával együtt sütöttem ő Dani fiam barátnője. Nagyon jó volt vele sütit készíteni ügyes kislány. Köszönöm neki és édesanyjának Angelanak a recepteket.
Most kevésbé fogynak a sütik mert Alex nincs itthon, több marad a többieknek, remélem nem azért mert nem elég finomak!

Pudingos kalács



Tészta: 90 dkg sima liszt
10 dkg kristálycukor
2 élesztő
4 dl tej
5 evőkanál olaj
1 vaníliacukor
1 sütőpor
2 tojás
pici só
A hozzávalókat jól ledolgozzuk, mintha kelesztett tésztát készítenénk. Félre tesszük és hagyjuk kelni 20-30 percig.
Eddig elkészítjük a tölteléket:
500 ml tej
2 csokis puding Dr.Oetker
4 kanál kakaó
30 dkg kristálycukor
25 dkg margarin
Megjegyzés: én 1 l tejbe 3 csokis pudingot főzzük meg és mindenből ehhez viszonyítva teszek bele.
Megfőzzük a pudingokat, belekeverjük a cukort, kakaót és a margarint.
A megkelt tésztát 6 felé osztjuk ugyanígy a tölteléket is és elkezdjük kinyújtani az 1 tésztát.
Kocka alakú tésztát nyújtunk és megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük. Elnyújtjuk a 2.tésztát, megtöltjük feltekerjük és a 2 db megtöltött kalácsot összefonjuk óvatosan. Ugyanígy készítjük el a többit is és 3 db fonott kalácsunk lesz. A tetejét felvert tojással kenjük meg.
Megcsináltam vaníliás pudinggal is, az is nagyon finom lett.