Oldalak

Adománybolt

2015. szeptember 1., kedd

Vöröslencse főzelék, naan kenyérrel

Főzelék:
1 cs vöröslencse, 1 hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kicsi gyömbér darab, babérlevél, curry, kurkuma,  bors,
Naan kenyér:
330 g liszt, élesztő (1 cs szárított), víz, só, pici cukor,  35 g olvasztott vaj, 125 g joghurt vagy kefir
 A főzelék elkészítése:
A hagymát gyömbért apróra vágjuk és pici olajon megpároljuk, beledobjuk a kinyomott fokhagymát és beletesszük a megmosott vöröslencsét és ízesítjük sóval, házi vegetával, felöntjük vízzel. Belerakjuk a fűszereket és puhára főzzük. Jól besűrűsödik.
Közben elkészítjük a naan kenyér tésztáját.
A hozzávalókat megdagasztjuk, lágy tésztát kell hogy kapjunk. Duplájára kelesztjük. Kis golyókat készítünk és vékonyra nyújtjuk őket. Forró serpenyőben megsütjük először az egyik majd a másik odalát is.

Ez a recept a nálam tesztelésen lévő Thermomix-el készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése