2015. szeptember 1., kedd

Vöröslencse főzelék, naan kenyérrel

Főzelék:
1 cs vöröslencse, 1 hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kicsi gyömbér darab, babérlevél, curry, kurkuma,  bors,
Naan kenyér:
330 g liszt, élesztő (1 cs szárított), víz, só, pici cukor,  35 g olvasztott vaj, 125 g joghurt vagy kefir
 A főzelék elkészítése:
A hagymát gyömbért apróra vágjuk és pici olajon megpároljuk, beledobjuk a kinyomott fokhagymát és beletesszük a megmosott vöröslencsét és ízesítjük sóval, házi vegetával, felöntjük vízzel. Belerakjuk a fűszereket és puhára főzzük. Jól besűrűsödik.
Közben elkészítjük a naan kenyér tésztáját.
A hozzávalókat megdagasztjuk, lágy tésztát kell hogy kapjunk. Duplájára kelesztjük. Kis golyókat készítünk és vékonyra nyújtjuk őket. Forró serpenyőben megsütjük először az egyik majd a másik odalát is.

Ez a recept a nálam tesztelésen lévő Thermomix-el készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti