2009. január 15., csütörtök

HÚSOS KIFLI

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg ráma, 1 dl tej, 5 dkg élesztő, só,
Töltelék 30 dkg burgonya, 15 dkg párizsi, 15 dkg füstölt szalonna vagy kolbász, 1 ek. tejföl, bors.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben. A margarin elmorzsoljuk a lisztben és hozzáadjuk a sót. A felfutatott élesztővel, összegyúrjuk a tésztát. Megkelesztjük.
A töltelékhez a burgonyát áttörjük és összekeverjük a darált párizsival és a füstölt áruval. Hozzáadunk borsot és 1 ek. tejfölt.
A tésztát 4 cipóba osztjuk, kerekre nyújtjuk 16 felé, vágjuk mindegyikbe egy-egy kanál tölteléket, teszünk és felcsavarjuk. Tetejüket tojássárgájával megkenjük, előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti