2009. január 13., kedd

LASAGNE

Hozzávalók: készen kapható lasagne tészta, 0.5 kg darált hús, 1 doboz paradicsom püré, szójaszósz, 2 fej kisebb hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, só, oregáno, kakukkfű, bazsalikom, pici cukor, esetleg ha híg ketchup
Besamel mártás: 5 dkg margarin, 1-2 evőkanál liszt, só, fehér bors, szerecsendió őrölve, 3/4 liter tej
Tetejére: reszelt sajt
A hagymát megpirítjuk, rádobjuk az átnyomott fokhagymákat, és utána a darált húst. Ha a hús kissé fehéredik akkor ráöntjük a paradicsompürét, és ízesítjük a fűszerekkel. Készre pároljuk.
Közben elkészítjük a besamel mártást. A vajat felolvasztjuk és beleszórjuk a lisztet jól elkeverjük, rövid ideig pirítjuk majd felöntjük tejjel. Habverővel kevergetjük akkor nem lesz csomós, ha mégis az lenne akkor amikor kész gépi habverővel kell kikeverni.
Egy hőálló tálba leteszünk annyi tésztát hogy befedje a tálat, majd jól megkenjük a paradicsomos szósszal, reszelünk egy kicsi sajtot, újra tészta következik. majd besamel mártás, reszelt sajt. Ezt addig folytatjuk míg el nem fogynak az alapanyagok. Fontos hogy a tetejére besamel mártás és reszelt sajt kerüljön.Nekem általában két tepsi szokott kijönni ebből az adagból, mert nem kell túl magas tornyot építeni. Ezek után betesszük a sütőbe ahol kb. fél óra alatt átsül, és kockára szeletelve tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti