Ez az első főzési kísérlet, nagyon gazdag laktató egytálétel készült benne, csak kicsit hosszú ideig tartott míg minden megfőtt benne.
Babos csülkös egytálétel
1 közepes méretű csülök, 2-3 fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 csomag nagyszemű bab, 3-4 db sárgarépa, só, bors, pirospaprika, babérlevél, tárkony.
Mindent belepakoltam a cserépedénybe és felöntöttem annyi vízzel hogy ellepje. A tűz mellé állítottuk úgy hogy csak az egyik oldalát érte a tűz.
Kürtőskalács
50 dkg finomliszt, 3 ek. cukor, 1 tojás, 3 dl tej, 2 dkg élesztő, 5 dkg olvasztott vaj
Kenyérsütőgéppel készítettem el a tésztát. A vaj kivételével
az összes hozzávalót az üstbe mértem, elindítottam a dagasztás
programot. Kb. 10 perc után adtam hozzá az olvasztott vajat. Megvártam
míg alaposan beledolgozza, majd kikapcsoltam a gépet és 30 percig
hagytam pihenni a tésztát. Megolvasztottam 5 dkg vajat és egy ecsettel bekentem a sütőrudat.
A közben megkelt tésztát lisztezett felületre
borítottam és kb. 4-5 mm vastagságú téglalapot nyújtottam belőle.
Pizzavágóval 2 cm széles csíkokra daraboltam. Feltekertem őket a sütőrúdra, úgy, hogy egy kis rés maradjon közöttük. Ezután a munkalapon néhányszor végig gurítottam őket, így eltűntek a rések.
Egy tálcára apróbb szemű kristálycukrot szórtam. A maradék olvasztott vajjal lekentem a tésztákat és megforgattam a cukorban.
Amikor szép barnára karamellizálódott mindenhol a cukor, akkor készen is
van, újra meg lehet forgatni cukorba, de aki csak úgy szereti, nem
muszáj.
Esetleg darált dióban, vagy kókuszreszelékben is meg lehet forgatni sütés után, kinek hogy ízlik.
Esetleg darált dióban, vagy kókuszreszelékben is meg lehet forgatni sütés után, kinek hogy ízlik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése