2009. április 6., hétfő

COOKIES

Hozzávalók: 30 dkg étcsokoládé, 40 dkg liszt, 1 tasak élesztőpor, 22,5 dkg vaj, 18 dkg cukor, 2 tojás, 1 kávéskanál vaníliaaroma, 1 kávéskanál só.
A csokit kis darabokra tördeljük. A lisztet és az élesztőt tálba szitáljuk. A puha vajat a kristálycukorral és a barna cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha fényes, sima masszát kapunk. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliaaromát, a lisztet, a sót és a csokoládét. Kivajazott tepsire kis halmokat teszünk, és meleg sütőben készre sütjük. Akkor jók, ha puhák, és krémes a belsejük. Amikor kész, grillrácson kihűtjük.
Igazi cookie-formánk lesz, ha vízbe mártott fagylaltos kanállal adagoljuk a tésztát a tepsire, majd kissé ellapítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti