2010. február 25., csütörtök

Pecsenyezsír

Hozzávalók: (5 személyre), 250 g pálmazsír, 1 pohár olívaolaj, 3 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 e.k. szezámmag, 1 m.k. majoránna, 1 csipet őrölt bors, 1 csipet borsikafű (csombor),
Elkészítése: 2 púpos evőkanálnyi szezámmagot egy serpenyőben kis sóval szárazon rózsaszínűre pirítok. Hagyom kihűlni. A hagymát és az egész fokhagymagerezdeket egy serpenyőben vagy lábasban felöntöm annyi olívaolajjal, hogy bőven ellepje. Lassú tűzön fedő alatt puhára, rózsaszínűre párolom. Rászórom a fűszereket. Az egészet átöntöm a turmixgépbe, hozzáadom a szezámmagot és jól elturmixolom. Utána visszaöntöm a serpenyőbe és lassú tűzön hozzáolvasztom a pálmazsírt, időnként megkeverem. Hagyom hűlni, hogy megsűrűsödjön. Közben meg kell keverni, mert szétválik. Ha kell, még rakok bele sót. Mikor már jó sűrű, de még önthető, üvegekbe vagy műanyag dobozokba töltöm, és berakom a hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti