2011. január 8., szombat

Currys pulykamell

Hozzávalók: 1 közepes méretű pulykamell, 20 dkg zöldborsó, 5 ek mogyoró vaj (kókuszolaj és őrölt mogyoró keveréke) 1 doboz kókuszkrém, 1 kicsi darab gyömbér.
Pác: 6 ek szójaszósz, 2 ek kömény, 2 ek curry (nekem édes volt itthon) , 2 ek oliva olaj, 1 ek kurkuma, 2 gerezd fokhagyma átnyomva, 4 ek édes chiliszósz (csirkéhez való édes savanyú szósszal csináltam ami csak enyhén csípős),
A páchoz valókat összekeverjük, aki csípősen szereti tehet bele nem édes curryt vagy chilit. A pulykamellet kis kockákra vágjuk, majd belekeverjük a pácba. 1-2 órát vagy akár egész éjszaka is állhat a pácban.
A kókuszolajat a Wokban, nagy lángon, felolvasztjuk és belekeverjük az őrölt mogyorót és az apróra vágott gyömbért. kicsit pirítjuk majd jöhet bele a pácolt húsi. Ezt is egy kicsit pirítjuk majd beleszórjuk a borsót, és felengedjük kb fél liter vízzel, ekkor habverővel belekeverjük a kókuszkrémet. 20 percig főzzük ekkor mérsékelhetjük a lángot. A sűrűsége attól is függ mennyi vizet teszünk bele és mennyi ideig kell főzni, de nem baj ha egy kicsit hígabb, mert a főtt rizs beszívja és nagyon zaftos lesz az ételünk .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti