2011. február 11., péntek

Fondant chocolate


200 g étcsoki, 240 g vaj (170 g kókuszolaj), 8 tojás, 200 g cukor, 130 g liszt.
A csokit a kókuszolajjal gőz fölött felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral kikeverjük, és vízfürdöben addig keverjük amíg szobahömérsékletü nem lesz. Hozzákeverjük az olvasztott csokis olajat, és tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Nagyon finom csupa csokis ízű sütemény.

2 megjegyzés:

  1. A sütiből kimaradt a liszt ,miért kell a tojásokat vízfürdőben keverni?
    Az előmelegített sütő mit jelent 160C.
    A kipróbált recepteket jó lenne pontosabban leírni,hogy nekünk is sikerüljön.
    Egyébként tetszenek a receptek én paleósan étkezem és tudok aszerint variálni rajta.
    Köszönöm!!A só oldat készítése miatt jutottam Hozzád GRATULÁLOK a blogodhoz!!!
    Tünde

    VálaszTörlés
  2. Köszi, örülök hogy tetszik a blogom, bocs majd igyekszem pontosítania recepteket.
    Általában 170-180 fokon sütök minden sütit, kivéve a kelt tésztát azt 160-170 fokon. 130 g liszt van benne, amit szerintem mandula liszttel lehet helyettesíteni.
    A vízfürdőben felvert tojás más állagú lesz, hiszen már ott is éri hő.
    Judit

    VálaszTörlés

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti