2011. március 19., szombat

Házi görög joghurt

Hozzávalók: 1.4 l nyers tej (legjobb a házi, de a zacskós is megteszi, a tejszínnél és a joghurtnál is jobb lenne házi. Piacokon néha lehet kapni.), 2 dl tejszín, 2 pohárnyi joghurt.
A tejet megmelegítem, és lehűtöm 30-35 fokra és egy napig hagyom érni. Ezután összeturmixolom még langyosan, nagyon híg lesz, de semmi gond. Egy tiszta konyharuhába teszem, alárakok egy tálat, és kb. fél óra alatt lecsepeg.
Használhatjuk Tzatziki készítéséhez, vagy mézzel meglocsolva, Görögországban sok helyen így eszik a joghurtot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti