2011. július 9., szombat

Kenyér Erdélyi féle

1 kg liszt fele teljes kiőrlésű rozsliszt, fele finomliszt, 1 élesztő, só, 1 ek cukor langyos víz, 1-2 kanál olaj

Az élesztőt a vízet a cukrot és egy kevés lisztet elkeverünk, majd duplájára kelesztjük. Beletesszük a maradék lisztet, a sót, és az olajat. ruganyos tésztát gyúrunk (hasonlít a pizza tésztához) Megint kelesztjük. Szögletes vagy kerek formát is süthetünk. Egy üvegtálat kilisztezünk és kenyerünket belehelyezzük, sós vízzel lekenhetjük és megszórhatjuk magkeverékkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti