2012. január 6., péntek

Édes zsemle (hamburger helyett)


40 dkg BL55 finomliszt, 10 dkg BFF 55 rétesliszt, 2,5 dkg élesztő, 300 ml tej, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj ( 3,5 dkg kókuszzsír), 1 késhegynyi só
Jól összedagasztani vagy kenyérsütő géppel vagy kézi tésztakeverővel, kicsit kelni hagyni, majd 9 db-ra elvágni, zsemleformára alakítani. Tetejét keresztbe bevágni. Ezután megkenni 1 egész tojással, és szezámmaggal megszórni. Majd előmelegített sütőbe rakni. Légkeveréses sütőben 175 fokon kb. 15 percig sütni . Nem légkeverésesnél 200 fokon kb. 30 percig sütni.
Hamburger hússal ettük, kb. 18 db kicsi zsemlét csináltam belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti