2012. január 9., hétfő

Zserbó mogyorós vagy mandulás



Tészta : 85 dkg liszt, 1/2 tk sütőpor, 40 dkg margarin, 12.5 dkg cukor, 3 tojás, 1 zacskó élesztő, kb. 2.5 dl tej.

Töltelék : fél üveg baracklekvár, 30 dkg darált mogyoró vagy mandula (dió), 25 dkg kristálycukor

Csokimáz: 150 g keserű csoki, 1 kanál olaj, pici kakaó.

A lisztet a sütőporral összekeverjük, a margarint belereszeljük. A cukrot a tojásokkal kikeverjük. Mindent hozzáadunk a margarinos liszthez és jól összedagasztjuk. A többi tejet csak fokozatosan gyúrás közben adjuk a tésztához. Egyszerre soha ne öntsétek az összes tejet a masszához!

A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A tölteléket pedig 3 egyenlő részre osztjuk.

Egy adag tésztát kinyújtunk, megkenjük sok lekvárral és megszórjuk egy adag cukros mandulával, mogyoróval, dióval.

Ezt így rétegezzük a 4 tésztával. A felső tésztát lehet egy kicsit nagyobbra nyújtani, hogy befedje a többit.

1 órát kelesztjük, majd sütjük. Megszurkáljuk villával. 180 fokon, kb. fél óra alatt sül készre.

Szigorúan kihűlés után csokival bevonjuk. A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, beletesszük a kakaóport és az olajat. Jól elkeverjük és a sütire simítjuk.

Normál gáztepsi méretű sütemény lesz belőle.

Az eredeti recept Andinál található.




1 megjegyzés:

  1. De jól hangzik!Ezekkel az ízesítésekkel még nem ettem,de biztos nagyon finom!

    VálaszTörlés

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti