2012. február 23., csütörtök

Zsúrkenyér

Hozzávalók:
  • 50 dkg BL 80 liszt(10 dkg rétesliszt 40 dkg finom liszt keverékéből csináltam, vagy tönkölylisztből)
  • 1,5 tk. só
  • 1 ek. cukor
  • 2 ek. burgonya pehely
  • 2 dkg vaj(1,4 dkg kókuszzsír)
  • 3 dl tej
  • 2 dkg élesztő
A hozzávalókból rugalmas, hólyagos tésztát dagasztok, a kenyérsütőgépben. Kelesztőtálban duplájára kelesztem. Enyhén lisztezett felületre borítom, majd veknit formázok belőle.
Sütőpapírral bélelt jénaiba teszem a megformázott tésztát és hagyom, hogy ismét jó duplájára keljen. Kb. 1 óra kell neki. Miután megkelt pengével bemetszem, vizet permetezek a jénai tetejébe, majd a 200 fokra előmelegített sütőbe teszem.
Sütőzacskóban kb. 35-40 perc, jénaiban 5-10 perccel több idő kell neki.
Rácsra teszem hűlni.
A héja frissen, melegen ropogós, de a tej miatt gyorsan elpuhul. A bele könnyű, foszlós. Sokáig puha marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti