Újabb meghívás kaptam egy ebédre most a provánszi konyhával ismerkedtünk, férjemmel együtt. Minden étel nagyon
finom és különleges volt, kellemes környezetben fogyasztottuk el a menü sort.. Nagyon tetszett, és ízlett a pöttyös limonádé.
Ezt a helyet is ajánlom mindenkinek!
TableFree Világkonyha 2. - “Kis budapesti Provence” sármol Hidegkúton
Folytatódott a Lucullus BT és a TableFree.hu “intelligens asztalfoglalási rendszer” közös világmegismerő, étel- és étterem bemutató projektje,
a “TableFree Világkonyha”. A szervezők hűek maradtak az eszméhez, hogy az “ételeken keresztül ismerjék- és ismertessék meg a világot”.
A sorozat 2. állomásán hamisítatlan provence-i ízekkel ismerkedtek meg a résztvevők Budapest autentikus provence-i éttermében, a Café Provence
Bistro- ban.
“Bizonyára sokan ismerik a “St Tropezi csendőr”, a “Provencei fűszeres”,
vagy “Bor, mámor, Provence” c. filmeket, és ha igen, akkor nem tudom
elképzelni, hogy valaki ne szeressen bele Provence-ba” – mondta el Turóczi
Gábor, a Lucullus BT alapító/elnöke. “A végtelen hosszú levendulamezők,
a kakukkfűtől és más zöldfűszerektől terhes levegő, a frissen sajtolt olívaolaj
zamata és a piacon két bácsika sajtokról órákig zajló “vitatkozása” – mindez
ínycsiklandó minden valamirevaló gurmé számára” – tette hozzá Turóczi
Gábor.
Márpedig a Café Provence Bistro ilyen hely. A hely tulajdonosai Szerdahelyi
Gábor és Szerdahelyi Gabriella Párizsból vittek New Yorkba egy jó “nagy
adagot” a francia kultúrából, és megalapították ott a “Le Refuge” provence-
i éttermet. A közel 30 évig működő intézmény a TOP100 étterem közé is
bekerült az amerikai metropoliszban. A házaspár eztán Magyarországra
költözött és megnyitották a Café Provence Bistro-t, amely ízletes-szezonális
francia bisztrókonyhával, gasztronómiai maximalizmussal és rendkívül
családbarát környezettel várja a vendégeit.
Alex Van Damme, a TableFree.hu oldal ötletgazdája is örvendetesnek találta
a tényt, hogy Budapest újabb “francia kinccsel” gazdagodott. “Érezzük,
tudjuk, mely éttermeket kell ajánlanunk a TableFree Világkonyha sorozatba –
és ismét jól választottunk” – tette hozzá Alex Van Damme.
Az étteremnyitónak is beillő eseményen a következő volt az üdvözlő menüsor:
* Amuse bouche: lazac rilette
* Tapas-trió tálak:
Provence-i garnéla
Mediterrán tapenade
Házi füstölt libamell
Toulouse-i csiga ragu
Provence-i pácolt feta
Céklával-gyömbérrel marinált lazac
*Főétel
Őszi szárnyas variáció, savoyarde burgonya, házi szilva-birsalma chutney
*Desszert
New Yorki sajttorta, Tarte Tatin, csokoládémousse, francia csokoládétorta,
macaron
http://lucullusbt.hu
www.cafeprovence.hu
www.tablefree.hu
Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése