2012. november 15., csütörtök

Na, milyen gasztrobloggerrnek lenni?



Ökörszívvel, csirkelábbal Wangnál lett kilencéves a Lucullus BT
 


Tradicionális-sokfogásos kínai ebédre került sor Wang mester Gizella úti kínai éttermében, amely fennállásának 3., míg a Lucullus  BT gasztronómiai egyesület a 9. születésnapját ünnepelte. Az ebéden Wang mester bemutatta étlapjának új ételeit is: egy ötkincs-csülkös kondért, a “nagypapa átértelmezett kedvencét” (csirkeláb & sertésfül zöldségekkel), a Ge-shan csirke módjára készült sült rákot, és a thai-paprikás csirkecomb-darabkákat. Az ünneplésről nem hiányozhattak a megszokott kedvencek sem: így az ökörszív & pacal kombó, a pirított tészta, a zöldhagymás kacsa és a yo cai zöldség.
A résztvevők részesei lehettek egy kínai tésztahajtogató shownak is, ahol legalább ötféleképpen nyújtották az – egyébként Kínából eredeztethető – tésztát; a legérdeklődőbbek pedig betekinthettek Wang mester konyhájába is. "Mi mindent megmutatunk A-tól Z-ig, nemcsak az ételt, hanem annak készítési helyét, módját is" - mondta el a már két évtizede Magyarországon élő kínai mesterszakács.
A Lucullus BT, amely 9. éve népszerűsíti itthon az egyetemes gasztronómiát és az ételeken keresztül ismerteti meg a nemzeti kultúrákat - részletesen bemutatta az ötezer éves KÍNAI KONYHÁT kulturális szempontból, amely olyan, mint maga az UNIVERZUM – sokoldalú és végtelen. 
Az eseményen szó esett a kínai konyha történetéről, étkeiről, legjellegzetesebb fűszereiről, asztaltiszteleti szokásairól is.
"A kínaiak sokan esznek, sokfélét, és mindezt körasztalnál, bambuszpálcikával, és csészés rizzsel. Mi ez, ha nem világérdekesség, amit kutya kötelességünk bemutatni más kultúrák képviselőinek?" - mondta el Turóczi Gábor, a Lucullus BT boldog elnöke.
Az ünnepi tortát Király Anita, a Lucullus BT csokoládékészítője "követte el", amelyben a szezámmag, a gyömbér és a karamella domináltak.

Aki szeretné végigenni a lent felsorolt menüt, az december 12-13-14-én megteheti ezt a Lucullus BT
szervezésében.
 
sertésoldalas jégcsapretek-leves
kínai tavaszi tekercs
gőzölt húsos táska szezámolajos-szójaszószos mártással
"nagypapa átértelmezett kedvenc" sertésfül & csirkeláb kombó
étvágygerjesztő zellersaláta
fekete fafüle gombasaláta
házi ötkincs-csülök kondér – illatos omlós gombával
zöldhagymás kacsa
jo cai (vagy pak csoi) zöldség
Wang pirított tészta
hirtelen sült rák Ge shan módra
thai paprikás csirkecomb darabkák
házi tofu-sertés variáció
szezámmagos gombóc
 
További info:
 
Lucullus BT
http://lucullus.blog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti