Tészta: 45 dkg sima liszt
5 dkg kristálycukor
1 élesztő
2 dl tej
2.5 evőkanál olaj
1 vaníliacukor
1/2 sütőpor
1 tojás
pici só
A hozzávalókat jól ledolgozzuk, mintha kelesztett tésztát készítenénk. Félre tesszük és hagyjuk kelni 20-30 percig.
Addig elkészítjük a tölteléket:
500 ml paradicsomlé
2 tejszínízű pudingpor Dr.Oetker
kevés cukor, sófűszerek: szurokfű, kakukkfű, bazsalikom, bors, 2-3 gerezd fokhagyma
15 dkg margarin
10 dkg reszelt sajt
10 dkg reszelt sajt
Megfözzük a paradicsomlében a pudingot, és még melegen habverővel belekeverjük a margarint.
A megkelt tésztát 4 felé osztjuk ugyanígy a tölteléket is és elkezdjük kinyújtani az 1 tésztát.
Kocka
alakú tésztát nyújtunk és megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük.
Elnyújtjuk a 2.tésztát, megtöltjük feltekerjük és a 2 db megtöltött
kalácsot összefonjuk óvatosan. A tetejét felvert tojással kenjük meg.
Ez a pudingos kalács féladagos receptje, a fele tésztából édeset, a másikból pizzásat szoktam készíteni. Mindkettőnek nagy sikere van
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése