2012. november 26., hétfő

Pizzás kalács

Tészta: 45  dkg sima liszt
5 dkg kristálycukor
1 élesztő
2 dl tej
2.5 evőkanál olaj
1 vaníliacukor
1/2 sütőpor
1 tojás
pici só
A hozzávalókat jól ledolgozzuk, mintha kelesztett tésztát készítenénk. Félre tesszük és hagyjuk kelni 20-30 percig.
Addig elkészítjük a tölteléket:
500 ml paradicsomlé
2 tejszínízű pudingpor Dr.Oetker
kevés cukor, só
fűszerek: szurokfű, kakukkfű, bazsalikom, bors, 2-3 gerezd fokhagyma
15 dkg margarin
10 dkg reszelt sajt

Megfözzük a  paradicsomlében a pudingot, és  még melegen habverővel belekeverjük a margarint.
A megkelt tésztát 4 felé osztjuk ugyanígy a tölteléket is és elkezdjük kinyújtani az 1 tésztát.
Kocka alakú tésztát nyújtunk és megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük. Elnyújtjuk a 2.tésztát, megtöltjük feltekerjük és a 2 db megtöltött kalácsot összefonjuk óvatosan.  A tetejét felvert tojással kenjük meg.
Ez a pudingos kalács féladagos receptje, a fele tésztából édeset, a másikból pizzásat szoktam készíteni. Mindkettőnek nagy sikere van

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti