2012. december 12., szerda

Hamis mézes puszedli


3 tojás, annyi liszt amennyit felvesz,  154 dkg cukor  2 dl víz,  fél cs.szalalkáli, fahéj, szegfűszeg őrölve, fehérje habnak. Esetleg mézeskalács fűszerkeverék.
A cukrot karamellizáljuk , kevergetve vigyázva hogy ne égjen le. Ha felolvadt, beleöntjük a vizet, (ne ijedjünk meg, habzik és ki akar futni!)és addig kevergetjük amíg teljesen fel nem olvad.
A tojás sárgájákat a lisztet és a szalalkálit összegyúrjuk a karamellás vízzel.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval korongokat szaggatunk belőle.
Erős tűznél 5-8 perc alatt megsütjük
Amíg sül elkészítjük a mázat. A fehérjét pici citromlével, porcukorral gőz fölött habosra verjük. A kihűlt korongokat ebbe a mázba forgatjuk és hagyjuk megszáradni.
Változat: Lehet meggy lekvárra tölteni, úgy is nagyon finom.
Sokáig eláll dobozban, persze csak ha marad!

2 megjegyzés:

  1. A szalalkáli muszáj? Nagyon jól néznek ki!

    VálaszTörlés
  2. Ez egy nagyon régi recept, szerintem szódabikarbónával, esetleg sütőporral helyettesíthető.

    VálaszTörlés

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti