2013. április 5., péntek

Kenyér- kalács sütés segítség

BL 80 kenyérliszt helyett -
kenyérhez:  1/3 finomliszt, 2/3 rétesliszt
kalácshoz:  2/3 rétesliszt, 1/3 finomliszt

A burgonya pehely finom lemezes szerkezetű, sárgás színű, minőségét igen sokáig megőrző étel alapanyag. Tésztafélékhez, péksüteményekhez adva lazító hatású adalék.  Általában elhagyható, anélkül is finom lesz a kenyerünk.

Az aszkorbinsav  más néven C vitamin, pedig azért kell hogy lazább legyen a kenyér belseje. Segíti a sikér munkáját, szebben kel meg a kenyér és gátolja a morzsálódást.Térfogatnövelő szer, a sikérszálak nyúlását segíti elő, amitől magasabbra kel a kenyér. 1 ek. enyhe ecettel helyettesíthető.

Maláta szirup A maláta árpa, búza és egyéb gabona csíráztatásával készült termék. Az árpa a legalkalmasabb gabonafajta. Íz- és színfokozó hatásán felül vízmegkötő tulajdonsággal is rendelkezik, azaz a liszt több folyadék felvételére képes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti