2014. május 9., péntek

Tojásfehérjés gyümölcsös desszert

Nagyon könnyű egyszerű desszert, a Gasztroangyal műsorból.
Hozzávalók
A tésztához
5 tojás fehérje
15 dkg porcukor
1 késhegynyi keményítő
1 kiskanál ecet
A krémhez
2 dl tejszín
25 dkg sajtkrém, mascarpone (lecsepegtetett joghurt, kefir, tejföl vagy ami van otthon)
20 dkg vegyes, piros gyümölcsök nálam fagyasztott erdei gyümölcsök.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a cukorral elkevert keményítőt, végül az ecetet. Kivajazott tepsibe vékonyan elterítjük a masszát és 180 fokos sütőben 3 perc alatt készre sütjük.
A tejszínből kemény habot verünk, belekeverjük a sajtkrémet és a megmosott, alaposan lecsöpögtetett gyümölcsöket. A megsült tojásfehérjére egyenletesen rákenjük a krémet,  és minimum 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Sajnos kép megint nincs, túl gyorsan fogynak nálunk az édességek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti