Nagyon könnyű egyszerű desszert, a Gasztroangyal műsorból.
Hozzávalók
A tésztához
5 tojás fehérje
15 dkg porcukor
1 késhegynyi keményítő
1 kiskanál ecet
A krémhez
2 dl tejszín
25 dkg sajtkrém, mascarpone (lecsepegtetett joghurt, kefir, tejföl vagy ami van otthon)
20 dkg vegyes, piros gyümölcsök nálam fagyasztott erdei gyümölcsök.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan
beleforgatjuk a cukorral elkevert keményítőt, végül az ecetet.
Kivajazott tepsibe vékonyan elterítjük a masszát és 180 fokos sütőben 3
perc alatt készre sütjük.
A tejszínből kemény habot verünk, belekeverjük a
sajtkrémet és a megmosott, alaposan lecsöpögtetett gyümölcsöket. A megsült tojásfehérjére egyenletesen rákenjük a krémet, és minimum 2
órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Sajnos kép megint nincs, túl gyorsan fogynak nálunk az édességek.
Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése