2014. június 14., szombat

Joghurt torta 2 db lesz, de elfogy!


Piskóta: 4 tojás 4 ek cukor, 4 ek liszt
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, beletesszük a lisztet, közben felverjük a fehérje habot. Óvatosan a sárga masszához keverjük a habot. Kapcsos torta formába, sütőpapírt teszünk, az aljára és az oldalára is, megsütjük 180 fokon, tűpróbáig. Ha kihűlt kettévágjuk és visszatesszük a kapcsos formába az egyik felét, a másikba  másik felét (2 kell hozzá)
Közben elkészítjük a joghurtos részt
1,2 l joghurt 6 ek zselatin 6 ek cukor, 2 dl habtejszín, gyümölcs(eper, málna meggy, ribizli stb.)
A joghurtot a cukrot és a zselatint addig melegítjük amíg a cukor fel nem olvad, forralni nem szabad.
Ráöntjük a piskótákra a felét megszórjuk gyümölccsel, mehet a másik fele is bele. Várunk pár órát vagy 1 éjszakát és ehetjük is. Alig lehet kivárni amíg megszilárdul a joghurtos rész.
Ha fagyasztott gyümölcsből készítjük várjuk meg amíg kiolvad, a leve nem kell bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti