2015. szeptember 26., szombat

Almás-diótorta

Hozzávalók: 6 tojás, 6 kanál cukor, 15 dkg darált dió, pici szódabikarbóna

Töltelék: 80 dkg reszelt alma,(kb.) 10 dkg cukor (ízlés szerint),½ citrom leve, 2 dl narancs lé, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 mokkáskanál fahéj

A sárgájákat kikeverjük a cukorral és beletesszük a szódabikarbónát, diót, majd a keményre felvert fehérjét. Tortaformában sütjük (sütőpapírral). 180 C tűpróbáig.
Közben elkészítjük a tölteléket. A reszelt almát meglocsoljuk citromlével, megpároljuk a cukorral együtt, majd hozzáadjuk a narancslével csomómentesre elkevert pudingport, és felfőzzük. Kevés fahéjjal ízesítjük. a tortát kettévágjuk és megkenjük a langyos almakrémmel, úgyhogy a tetejére is hagyunk belőle.
Full almás annak ajánlom aki nagyon szereti az almát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti