2016. február 4., csütörtök

Az első gyökér kenyerem, sima és olívás

25-25 dkg finom és rétesliszt, fél cs friss élesztő, 2 kk só, 3-4 dl víz, 2 tk sikér
A hozzávalókat este kenyérsütőgépben megdagasztjuk.( ha kell hozzá még liszt akkor teszünk még bele, össze kell állnia gombóccá a tésztának) Éjszakára hideg sütőben megkelesztjük.  Reggelre szépen megkel. 4 rudat formáztam belőle kicsit megcsavartam. Kettőbe zöld olívabogyókat dugdostam. 30 percig még kelesztettem, majd lekentem sós vízzel. 200 fokon, addig sütöttem amíg szép színe lett.  Közben is megkentem egyszer. Kipróbáltam és nagyon tetszett a jégkockás párologtatás a sütőben. 5 percenként jégkockát dobtam a sütő aljába, sercegett, ropogott, zörgött, de jó lett a kenyerem.
Még melegen megettük, a legnagyobbik fiam azt mondta most igazán át tudtam volna verni, mert ez olyan, mint a bolti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti