2016. július 8., péntek

Megérett a meggy...

Meggyes piskóta
4 tojás, 12 dkg cukor. 12 dkg margarin, 18 dkg liszt, 1 sütőpor, magozott meggy
A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját a cukorral és félig olvasztott margarinnal kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Közben a fehérjéket felverjük és óvatosan a tésztához keverjük. Szilikonos tepsibe tesszük és rászórjuk a meggyet. 180 fokon szép pirosra sütjük.

Meggyleves vagy főzelék?
Kb 1 kg meggy, szegfűszeg, fahéj, 4-5 ek cukor, kb 2 dl tejföl, fél cs.vanília pudingpor vagy 1-2 ek étkezési kukoricakeményítő
A meggyet a fűszerekkel és a cukorral feltesszük főni, ha már szép piros a leve akkor behabarjuk a keményítős tejföllel. Felforraljuk megvárjuk, amíg besűrűsödik. Jól lehűtve tálaljuk.
Nekem általában túl sűrűre sikeredik, ezért néha főzeléknek hívja a családom.

Habos meggyes pite
6 tojás, 40 dkg liszt, 15 dkg margarin, kb 0.5 dl tej, 1-2 ek cukor, fél cs élesztő,
Magozott meggy, 100 g darált dió vagy mogyoró, mandula 20 dkg cukor
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét félre tesszük a süti tetejére.A sárgájákat a cukorral  az olvasztott vajjal és tejben felfuttatott élesztővel, liszttel megdagasztjuk. fél órát letakarva pihentetjük.
Tepsibe tesszük és villával megszurkáljuk, 180 fokon elősütjük. Megszórjuk a magozott meggyel és a mogyoróval rásimítjuk a cukorral elkevert keményre felvert fehérje habot. Addig sütjük amíg a hab szép színt kap.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti