2018. február 4., vasárnap

Málna-csoki torta




Torta:
150 g földimogyoró
6 tojás
6 ek cukor
pici szódabikarbóna
Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük majd beletesszük a darált földimogyorót, pici s szódabikarbónát. A felvert tojásfehérje habot beleforgatjuk.
A tortaformába simítjuk kicsit megrázogatjuk hogy mindenhová jusson a tészta. Előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt kettévágjuk és megkenjük a krémmel.
Krém
300 g málna
fél doboz mascarpone( most lightot használtam)
2 dl tejszín
4 ek cukor
A málnát felolvasztjuk és pürésítjük, majd szitán átpasszírozzuk, a felét a krémbe keverjük, a másik felét eltesszük a zseléhez.
A mascarponét a cukorral habosra keverjük és a málnát beletesszük. Hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.

Málna zselé
a maradék málnavelő, 2 ek cukor,  1 cs torta zselé
Folyton kevergetve megmelegítjük. A torta lap másik felére, nem a krémes oldalára kenjük.

Csoki réteg
150 g étcsoki
2 dl tekjszín
Az étcsokoládét a tejszínben felolvasztjuk. A torta tetejére simítjuk.

A tortát visszatesszük a kapcsos formába és úgy töltjük meg a töltelékkel. Díszítés előtt jól lehűtjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti