2023. július 29., szombat

Kenyérlepény

 300 g búzafinomliszt

20 ml napraforgóolaj

100 ml hideg víz

1 kk. só

1 kk sütőpor

zúzott fokhagymával elkevert olaj ízlés szerint

Ízlés szerint reszelt sajt  a tetejére

A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a sót, elkeverjük. Ezután hozzáöntjük a napraforgóolajat és a vizet, majd az egészből sima állagú tésztát gyúrunk.

A kész tésztából kisebb adagokat szaggatunk, amikből vékony kis lepénykéket formázunk.

Száraz serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk, majd rögtön a sütést követően fokhagymás olajjal megkenjük, mrghintjük reszelt sajttal.

Lecsóval ettük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti